Vrijwilligers zijn onmisbare schakels in de zorgverlening. Ze staan als waardevolle partners naast het team in het dagdagelijkse zorgaanbod. Vrijwilligers zetten hun solidariteitsgevoel voor de mensen om in concrete daden. Ze zijn geen specialisten maar gewone mensen die er zijn voor de anderen en hun hart geven aan de zorg voor anderen.

Hulpvragers ervaren een meerwaarde, want die vrijwilliger toont spontaan interesse, warmte, vriendschap, is nabij, en dit alles zonder vergoeding. Hun zelfwaardegevoel en hoop worden gestimuleerd. De relatie tussen hulpvragers en vrijwilligers is gelijkwaardig (in tegenstelling tot de hiŽrarchie in de relatie met beroepskrachten).

We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers voor taken in het psychiatrisch centrum. Voorbeelden van enkele vrijwilligerstaken zijn:


Tijdens een eerste (verkennend) gesprek krijgt u informatie over de verschillende taken die u bij ons kan uitvoeren. Als u geÔnteresseerd bent, tasten we samen uw verwachtingen en motivatie af. U beslist zelf hoeveel tijd u beschikbaar bent en in welke activiteiten u participeert. Samen maken we dan een pakket dat op uw maat geschreven is.

Present

Present vzw begeleidt en ondersteunt de organisatie van de vrijwilligerswerking binnen onze voorziening. Present voert promotie voor het vrijwilligerswerk in het algemeen en ondersteunt rekruteringscampagnes in de voorziening.

Present sluit een overeenkomst af met iedere vrijwilliger en dekt het risico van de burgerlijke aansprakelijkheid en ongevallen van de vrijwilligers door een gepaste verzekering.

Present organiseert informatie en een basisvorming voor nieuwe vrijwilligers. Present begeleidt en ondersteunt de vrijwilligers door het organiseren van permanente vorming en ontmoetingsdagen, door het toezenden van een tijdschrift en door administratieve en praktische hulp. Present organiseert vorming en ontmoeting voor de verantwoordelijken en ondersteunt hem/haar. Voor meer informatie kan u terecht op de website:

http://www.presentweb.be/

 

Beschrijving: \\S112-0107\internet\PVT\Stef\samen.JPG

 

Onze brochures kan u hier downloaden :

Brochure 1

Brochure 2